niedziela, 6 listopada 2016

Wątróbka z jabłkiem, mandarynką i majerankiem

Dziś mam dla Was pyszną propozycję na szybki obiad. Wątróbka drobiowa to jedyne co jem z podrobów. Wcześniej przygotowywałam ją tradycyjnie po prostu z cebulą, solą i pieprzem, ale w dzisiejszej wersji smakuje o wiele lepiej. Swoją drogą nie sądziłam, że jabłko i majeranek to taki zgrany duet! Palce lizać!

Składniki na 2 porcje:
  • 400 g wątróbki drobiowej
  • 3 szalotki
  • 1 jabłko
  • 2 mandarynki
  • świeży lub suszony majeranek
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła klarowanego

Przygotowanie:

Szalotki obrać i pokroić. 

Masło rozgrzać, dodać wątróbkę i szalotki, smażyć krótko na średnim ogniu.

Jabłko podzielić na ósemki, dodać do wątróbki. Przyprawić majerankiem.

Mandarynki obrać i pokroić. Dodać pod koniec smażenia.

Wtedy też przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z ziemniakami lub pieczywem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)