tag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post1324758501085472533..comments2023-12-21T19:21:49.799+01:00Comments on Ze smakiem i z pasją: Makowiec mojej babciAsia http://www.blogger.com/profile/10886878054042771286noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-82770389135991403822016-12-25T16:56:17.737+01:002016-12-25T16:56:17.737+01:00GochaGochaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-70136852747602998722016-12-25T16:55:35.836+01:002016-12-25T16:55:35.836+01:00Zrobiłam to ciasto, jest pyszne tylko trochę za su...Zrobiłam to ciasto, jest pyszne tylko trochę za suche może dlatego, że robiłam z moczonego maku , a nie z puszki lub dlatego, że użyłam bardzo mało cukru.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-28735944137634321682016-12-19T11:33:24.290+01:002016-12-19T11:33:24.290+01:00Dodaję do maku całe jajka i dokładnie mieszam wszy...Dodaję do maku całe jajka i dokładnie mieszam wszystkie składniki łyżkąAsia https://www.blogger.com/profile/10886878054042771286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-9761202706477286982016-12-19T11:22:59.281+01:002016-12-19T11:22:59.281+01:00Chciałam zapytać o jajka do maku czy daje pani cał...Chciałam zapytać o jajka do maku czy daje pani całe czy piane ubija osobno.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-6375960117973445682016-12-19T10:33:12.575+01:002016-12-19T10:33:12.575+01:00Myślę, że jak mak parzony to najlepiej w mleku, do...Myślę, że jak mak parzony to najlepiej w mleku, dobrze odsączyć, zmielić 2-3 razy (chyba, że używa Pani mielonego) i osłodzić miodem lub miodem i cukrem, wg. uznania. Tyle wystarczy plus podane w przepisie dodatki (w zależności od upodobań można dodać trochę więcej bakalii)Asia https://www.blogger.com/profile/10886878054042771286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-81328814790343865592016-12-19T10:06:19.380+01:002016-12-19T10:06:19.380+01:00A jak mak parzony to tylko osłodzić do smaku, ocz...A jak mak parzony to tylko osłodzić do smaku, oczywiście oprócz podanych dodatków, czy jeszcze coś?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18308389644639279441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-89877443056095550382016-12-19T00:16:15.528+01:002016-12-19T00:16:15.528+01:00zdecydowanie tak :)zdecydowanie tak :)Asia https://www.blogger.com/profile/10886878054042771286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-46580706608177813992016-12-18T23:06:36.820+01:002016-12-18T23:06:36.820+01:00Pyszny makowiec wyszedł :) Babcine i mamine przepi...Pyszny makowiec wyszedł :) Babcine i mamine przepisy najsmaczniejsze są :)Iwona T.https://www.blogger.com/profile/06461252846301111870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-36998488741108608112016-12-18T19:31:46.377+01:002016-12-18T19:31:46.377+01:00Ocet nie ma wpływu na smak, raczej na strukturę ci...Ocet nie ma wpływu na smak, raczej na strukturę ciasta. Jest w przepisie rodzinnym wg. którego upiekłam to ciasto, dlatego go dodałam ;)Asia https://www.blogger.com/profile/10886878054042771286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-34209934902926721332016-12-18T19:04:57.463+01:002016-12-18T19:04:57.463+01:00dlaczego dodaje pani ocetdlaczego dodaje pani ocetAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-25762099957782168622016-12-18T01:26:29.750+01:002016-12-18T01:26:29.750+01:00Spód trochę urośnie a masa nie powinna się zapaść,...Spód trochę urośnie a masa nie powinna się zapaść, nigdy się nam to nie zdarzyło :)Asia https://www.blogger.com/profile/10886878054042771286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3074545854200555987.post-88000075058133651882016-12-18T00:30:48.541+01:002016-12-18T00:30:48.541+01:00Bardzo ciekawy przepis i chyba go wypróbuję. Prosz...Bardzo ciekawy przepis i chyba go wypróbuję. Proszę mi powiedzieć, czy ta masa utrzyma się na cieście, nie zapadnie się w głąb. Na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie :)Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/11594773503781871182noreply@blogger.com