Składniki:
- mała główka białej kapusty
- 0,5kg kapusty kiszonej
- 2-3 filety z kurczaka
- kawałek kiełbasy
- słoiczek przecieru pomidorowego (200g)
- łyżeczka kminku
- pół łyżeczki majeranku
- papryka słodka
- 2 liście laurowe, ziele angielskie
- 2 łyżki sosu sojowego
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Biała kapustę szatkujemy i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Najlepiej w dużym garnku.
W osobnym garnku gotujemy przez chwilkę kiszoną kapustę (nie płuczemy jej).
Mięso i kiełbasę kroimy w kostkę. Posypujemy słodką papryką i polewamy sosem sojowym. Dusimy razem do miękkości.
Z białej kapusty odlewamy wodę a następnie dodajemy do niej kiszoną kapustę, mięso z kiełbasą, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotujemy razem do miękkości kapusty i przeniknięcia się smaków.
Smacznego :)