Składniki na dwie porcje:
- ok 800 g ziemniaków
- 100 g wędzonego boczku
- kilkucentymetrowy kawałek świeżego chrzanu
- natka pietruszki
- świeżo mielony pieprz
- sól morska
- 1-2 łyżki masła klarowanego
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry.
Na dużej patelni rozgrzać masło klarowane, następnie dodać talarki.
Smażyć aż zmiękną i będą zarumienione.
Natkę pietruszki posiekać, chrzan zetrzeć na tarce, boczek pokroić w drobną kosteczkę.
Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem i posypać pietruszką, boczkiem i chrzanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)