Pełen witamin sok z buraka, topinamburu, jabłka, marchewki i odrobiny imbiru. Już żałuję, że resztę buraków ugotowałam na ćwikłę ;) Nie sądziłam, że wyjdzie taki dobry i, że moja poczciwa sokowirówka poradzi sobie z twardymi burakami :) Buraczki i topinambur wspomagają trawienie, warto popijać taki sok jeśli ma się z nim problemy albo chociaż profilaktycznie włączyć go do swojej diety zwłaszcza, że świetnie smakuje i jeśli tylko lubicie buraczki na pewno i Wam przypadnie do gustu. Robicie czasem soki? Jakie kompozycje lubicie najbardziej?
Składniki na 2 porcje:
- 2 buraki
- 1 duża marchew
- 1 duże jabłko
- kawałek topinamburu (ok 150 g)
- mały kawałek imbiru (ok 1 cm)
Przygotowanie:
Jabłko i warzywa dokładnie umyć.
Buraka, topinambur, marchew i imbir obrać ze skórki.
Wszystko pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez sokowirówkę.
Wymieszać i przelać do szklanek.
Sok jest słodki więc myślę, że dosładzanie jest zbędne.
Na zdrowie :)
Sok jest słodki więc myślę, że dosładzanie jest zbędne.
Na zdrowie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)