niedziela, 4 grudnia 2016

Sok z topinamburu, buraka, marchwi i jabłka

Pełen witamin sok z buraka, topinamburu, jabłka, marchewki i odrobiny imbiru. Już żałuję, że resztę buraków ugotowałam na ćwikłę ;) Nie sądziłam, że wyjdzie taki dobry i, że moja poczciwa sokowirówka poradzi sobie z twardymi burakami :) Buraczki i topinambur wspomagają trawienie, warto popijać taki sok jeśli ma się z nim problemy albo chociaż profilaktycznie włączyć go do swojej diety zwłaszcza, że świetnie smakuje i jeśli tylko lubicie buraczki na pewno i Wam przypadnie do gustu. Robicie czasem soki? Jakie kompozycje lubicie najbardziej?


Składniki na 2 porcje:
  • 2 buraki
  • 1 duża marchew
  • 1 duże jabłko
  • kawałek topinamburu (ok 150 g)
  • mały kawałek imbiru (ok 1 cm)

Przygotowanie:

Jabłko i warzywa dokładnie umyć.

Buraka, topinambur, marchew i imbir obrać ze skórki.

Wszystko pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez sokowirówkę.

Wymieszać i przelać do szklanek.

Sok jest słodki więc myślę, że dosładzanie jest zbędne.

Na zdrowie :)





zBLOGowani.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)