Lubicie śniadania na słodko? Ja lubię zarówno na słodko jak i wytrawnie. Nie lubię za to monotonii, dlatego staram się żeby to nie była zwykła kanapka z szynką czy dżemem. Kiedy tylko mam czas staram się urozmaicać swoje śniadania, ale zawsze ich składnikiem musi być warzywo lub owoc. Dzisiaj polecam Wam szybki przepis na pastę śniadaniową z twarogiem. 4 składniki, 2 minuty roboty i pyszny dodatek do pieczywa, naleśników, placuszków czy gofrów gotowy!
Składniki (na małą miseczkę pasty):
- 125 g półtłustego lub tłustego twarogu (lub gładkiego naturalnego serka kanapkowego)
- 1,5 łyżki dżemu z rabarbaru (u mnie Łowicz)
- 1 łyżka dżemu malinowego
- 2 łyżki suszonej żurawiny
Przygotowanie:
Twaróg rozgnieść dobrze widelcem.
Dodać dżemy rabarbarowy i malinowy (w sezonie można rozgnieść pół szklanki świeżych malin).
Wszystkie składniki wymieszać, dodać suszoną żurawinę i ponownie wymieszać.
Podawać do kanapek, naleśników, gofrów, placuszków itd.
Smacznego :)
to się nazywa śniadanie:)
OdpowiedzUsuń