niedziela, 12 maja 2013

Wegetariańskie spaghetti

Dzisiaj kolejna propozycja na szybki i smaczny obiad, tym razem w wersji wegetariańskiej :)

Składniki na dwie porcje:
  • 150-200g makaronu spaghetti (u mnie Makaron Czaniecki)
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1/2 małej cukinii
  • 1/2 żółtej papryki 
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.

Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć chwilę na oleju.

Paprykę i cukinię umyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli.

Po chwili dodać puszkę pomidorów i gotować sos do miękkości warzyw. Można podlać odrobiną wody.

Przyprawić pieprzem i solą oraz posiekaną drobno bazylią.

Podawać ze świeżo ugotowanym makaronem.

Można posypać startym serem.

Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Lekki i smaczny makaron :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Apetyczne i kolorowe:)
    Zapraszam na podsumowanie akcji Cytrynowe wypieki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyszło pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)