czwartek, 8 grudnia 2016

Sok warzywny

Soki z warzyw na pewno nie są tak lubiane i popularne jak napoje owocowe, ale może warto czasami się przełamać i przygotować taką szklaneczkę pełną witamin. To świetny sposób na codzienną porcję warzyw kiedy na przykład nie mamy ochoty ich schrupać ;) Do przygotowania soków najlepiej wybierać świeże, twarde warzywa i bardzo dokładnie je umyć przed wyciśnięciem.

Składniki na 1 dużą porcję lub dwie mniejsze:
  • 1 papryka zielona
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • 1 długa łodyga selera naciowego
  • 1 marchewka
  • ok 100 g topinamburu

Przygotowanie:

Warzywa umyć. Marchewkę obrać cienko ze skóry.

Wszystkie składniki pokroić na  mniejsze kawałki.

Wycisnąć w sokowirówce.

Przelać do szklanki.

Można doprawić bazylią lub oregano.

Smacznego 😉


zBLOGowani.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)