Soki z warzyw na pewno nie są tak lubiane i popularne jak napoje owocowe, ale może warto czasami się przełamać i przygotować taką szklaneczkę pełną witamin. To świetny sposób na codzienną porcję warzyw kiedy na przykład nie mamy ochoty ich schrupać ;) Do przygotowania soków najlepiej wybierać świeże, twarde warzywa i bardzo dokładnie je umyć przed wyciśnięciem.
Składniki na 1 dużą porcję lub dwie mniejsze:
- 1 papryka zielona
- 1 czerwona papryka
- 1 pomidor
- 1 długa łodyga selera naciowego
- 1 marchewka
- ok 100 g topinamburu
Przygotowanie:
Warzywa umyć. Marchewkę obrać cienko ze skóry.
Wszystkie składniki pokroić na mniejsze kawałki.
Wycisnąć w sokowirówce.
Przelać do szklanki.
Można doprawić bazylią lub oregano.
Smacznego 😉
Wszystkie składniki pokroić na mniejsze kawałki.
Wycisnąć w sokowirówce.
Przelać do szklanki.
Można doprawić bazylią lub oregano.
Smacznego 😉
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)