Składniki na 2 małe filiżanki:
- 150ml mleka
- 60ml śmietany 30%
- 100g gorzkiej czekolady (najlepiej min 70% kakao)
- ziarenka z 1/3 laski wanilii
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- *cukier - opcjonalnie, jeśli ktoś woli na słodko
- 2 łyżeczki płatków migdałów
Przygotowanie:
Mleko i śmietankę zagotować z cynamonem i ziarenkami wanilii.
Następnie zdjąć garnuszek z kuchenki i dołożyć połamaną na kostki czekoladę. Mieszać energicznie aż się rozpuści. Jeśli ktoś lubi - posłodzić.
Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów.
Czekoladę rozlać do filiżanek i posypać płatkami migdałów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)