Dzisiaj co prawda Dzień Czekolady, ale niestety nie mam dla Was w zanadrzu żadnego czekoladowego przepisu.
Jednak jeśli macie ochotę suszone morele możecie w muffinkach zastąpić np. kostkami ulubionej czekolady ;)
Jednak jeśli macie ochotę suszone morele możecie w muffinkach zastąpić np. kostkami ulubionej czekolady ;)
Składniki na 10-11 muffinek:
- 170g mąki pszennej tortowej
- 70g cukru
- 120ml oleju
- 70ml jogurtu naturalnego
- 70ml maślanki lub kefiru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 10-11 suszonych moreli
- płatki migdałów do posypania
Przygotowanie:
Następnie połączyć zawartość obu misek. Delikatnie, niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt gęste.
Foremki na muffinki napełnić do połowy, włożyć suszoną morelę i przykryć łyżką ciasta (powinny być wypełnione do 3/4 ich wysokości). Posypać płatkami migdałów.
Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok 15-20 minut (aż się ładnie zarumienią).
Smacznego :)
Asiu ale tu u Ciebie pyszności :))) super muffinki i inne wspaniałe rzeczy :))
OdpowiedzUsuńdopisuję się do podglądaczy i pozdrawiam serdecznie :)
Olinka - Smakowy Raj
ooo.. jak dla mnie zaskakujące połączenie, ale prezentują się jak zwykle cudownie:) Muffiny są bardzo wdzięczne;D
OdpowiedzUsuńPyszne muszą byc...dzięki za udział w akcji..
OdpowiedzUsuńWyglądają super zapraszam do konkursu muffinkowego :) http://wedrowkipokuchni1.wordpress.com/2013/04/12/wiosenny-konkurs/
OdpowiedzUsuńoj, a to zdecydowanie moje smaki! mniam, jak tylko znajdę w tygodniu chwilę czasu, na pewno wypróbuję! :)
OdpowiedzUsuńKarola