Dziś proponuję Wam przygotowanie pasty z tuńczyka, twarożku, cebuli i papryki. Pasta ma kremową konsystencję, jest bardzo smaczna, lekko pikantna i z powodzeniem zastąpi smarowidła ze sklepu, które zazwyczaj są pełne konserwantów. Najlepiej smakuje ze świeżą pszenną lub żytnią bagietką.
Składniki na miseczkę pasty:
- 250 g gładkiego twarożku
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 mała czerwona papryka
- 1/2 niewielkiej papryczki chili
- 1/2 cebuli
- odrobina soli i pieprzu do smaku
Przygotowanie:
Paprykę, chili i cebulę pokrój w bardzo drobną kosteczkę lub rozdrobnij w blenderze.
Twarożek i tuńczyka dokładnie wymieszaj w miseczce.
Dodaj pokrojoną paprykę, chili oraz cebulę. Wymieszaj i dopraw do smaku.
A jakie jest Wasze ulubione domowe smarowidło do chleba?
paste z tuńczyka uwielbiam i z papryką na pewno też jest bardzo smaczna! :)
OdpowiedzUsuńjest, jest :)
UsuńTakie domowe pasty są super! :)
OdpowiedzUsuńto prawda, dużo lepsze niż sklepowe
UsuńKolejny świetny pomysł na pastę! Super :)
OdpowiedzUsuń