Składniki na dwie porcje:
Kruszonka:
- 2 łyżki zimnego masła
- 1 czubata łyżka mąki
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1-1,5 łyżki cukru
- 4 duże śliwki
- 1 małe jabłko
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
Przygotowanie:
Na spód kokilek układamy pokrojone w ćwiartki śliwki oraz kosteczki jabłka. Owoce mieszamy ze szczyptą kardamonu i cynamonu.
Następnie z podanych powyżej składników zagniatamy kruszonkę i posypujemy nią owoce w kokilkach.
Możemy oprószyć kruszonkę cynamonem.
Zapiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)