piątek, 7 marca 2014

Pasta z tuńczyka z papryką

Dziś proponuję Wam przygotowanie pasty z tuńczyka, twarożku, cebuli i papryki. Pasta ma kremową konsystencję, jest bardzo smaczna, lekko pikantna i z powodzeniem zastąpi smarowidła ze sklepu, które zazwyczaj są pełne konserwantów. Najlepiej smakuje ze świeżą pszenną lub żytnią bagietką.

Składniki na miseczkę pasty:
  • 250 g gładkiego twarożku
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1/2 niewielkiej papryczki chili
  • 1/2 cebuli
  • odrobina soli i pieprzu do smaku

Przygotowanie:

Paprykę, chili i cebulę pokrój w bardzo drobną kosteczkę lub rozdrobnij w blenderze.

Twarożek i tuńczyka dokładnie wymieszaj w miseczce.

Dodaj pokrojoną paprykę, chili oraz cebulę. Wymieszaj i dopraw do smaku.

A jakie jest Wasze ulubione domowe smarowidło do chleba?
Red Hot Chilli Co do kanapki?

5 komentarzy:

  1. paste z tuńczyka uwielbiam i z papryką na pewno też jest bardzo smaczna! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie domowe pasty są super! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda, dużo lepsze niż sklepowe

      Usuń
  3. Kolejny świetny pomysł na pastę! Super :)

    OdpowiedzUsuń

Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)