niedziela, 31 maja 2015

Zielone pesto z migdałów i oregano

Pesto to doskonały dodatek nie tylko do dań makaronowych, ale także do pieczywa czy pizzy. Pewnie znacie już pesto bazyliowe, pietruszkowe czy pomidorowe, to z oregano jest równie pyszne.

Składniki:
  • dwa spore pęczki oregano (ok 60-70 g)
  • 60 g mielonych migdałów
  • ok 100 ml oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • sól pieprz do smaku

Przygotowanie:

Oregano dokładnie umyj i osusz.

Do wysokiego naczynia włóż oregano, ząbek czosnku, mielone migdały.

Miksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji stopniowo dodając olej.

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Podawaj jako dodatek do dań na ciepło lub przekąsek na zimno.

Smacznego :)



Domowy Wyrób Danie pachnące ziołami - wiosna 2015

2 komentarze:

Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)