Składniki:
- 100g płatków migdałowych
- 100g cukru pudru (u mnie firmy Kupiec)
- 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
- 3 łyżki wody różanej (można zastąpić likierem amaretto lub brązowym rumem)
Przygotowanie:
Płatki migdałowe bardzo drobno mielimy w blenderze.
Dodajemy cukier puder, aromat migdałowy i wodę różaną. Miksujemy razem przez chwilę.
Następnie wyjmujemy masę na blat i mocno zagniatamy. Formujemy dowolny kształt. Można ewentualnie dolać kilka kropli wody różanej jeśli masa nadal się rozsypuje. U mnie nie było to konieczne.
Masę przechowujemy w lodówce. Idealnie nada się do wszelkich ciast i ciasteczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)