niedziela, 2 grudnia 2012

Roladki naleśnikowe z nadzieniem jogurtowo-pomarańczowym

Niecodzienny sposób na podanie naleśników :)

Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
  • ok 150 g mąki tortowej (typ 450)
  • ok 250 ml mleka
  • 1 jajko
  • sok z połowy cytryny
  • 3 łyżki miodu 
Nadzienie:
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • galaretka pomarańczowa
    + jagody goji i listki mięty do dekoracji


Przygotowanie:

Galaretkę należy ugotować w 250 ml wody. Gdy przestygnie zmiksować z jogurtem i włożyć do lodówki.

Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać.

Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej z odrobiną oleju. Ok jedna chochelka na jednego naleśnika.

Gdy naleśniki przestygną a galaretka trochę stężeje, nakładamy ją na każdy placek i delikatnie zwijamy, wkładamy do lodówki. 

Przed podaniem pokroić i udekorować. Ja podałam udekorowane jagodami goji i miętą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)