Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
- ok 150 g mąki tortowej (typ 450)
- ok 250 ml mleka
- 1 jajko
- sok z połowy cytryny
- 3 łyżki miodu
- 150 g jogurtu naturalnego
- galaretka pomarańczowa
Przygotowanie:
Galaretkę należy ugotować w 250 ml wody. Gdy przestygnie zmiksować z jogurtem i włożyć do lodówki.
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej z odrobiną oleju. Ok jedna chochelka na jednego naleśnika.
Gdy naleśniki przestygną a galaretka trochę stężeje, nakładamy ją na każdy placek i delikatnie zwijamy, wkładamy do lodówki.
Przed podaniem pokroić i udekorować. Ja podałam udekorowane jagodami goji i miętą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)