Składniki:
- 5 dużych jajek
- 3-4 pieczarki
- 1 mała cebula
- ½ pęczku świeżego koperku
- 3 łyżki majonezu
- ½ opakowania kiełków lucerny (lub rzodkiewki)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- świeża kolendra do dekoracji
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie.
Gdy przestygną obrać ze skorupki i przekroić wszystkie na pół.
Pieczarki posiekać na drobne kawałki, cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć razem na oliwie. Doprawić do smaku.
Z jajek wyjąć żółtka. W misce wymieszać je z majonezem dodać pieczarki z cebulką i posiekany koperek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Na dużym talerzu rozłożyć kiełki i położyć na nie białka jajek. Następnie nałożyć na każde z nich łyżkę farszu.
Ozdobić listkami świeżej kolendry.
Smacznego!
Gdy przestygną obrać ze skorupki i przekroić wszystkie na pół.
Pieczarki posiekać na drobne kawałki, cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć razem na oliwie. Doprawić do smaku.
Z jajek wyjąć żółtka. W misce wymieszać je z majonezem dodać pieczarki z cebulką i posiekany koperek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Na dużym talerzu rozłożyć kiełki i położyć na nie białka jajek. Następnie nałożyć na każde z nich łyżkę farszu.
Ozdobić listkami świeżej kolendry.
Smacznego!