Jeśli zostaną Wam z obiadu filety rybne, na kolację lub na obiad drugiego dnia możecie przygotować domowe burgery. Wystarczy kilka świeżych składników, domowy sos i o wiele zdrowsza i smaczniejsza wersja fastfoodów gotowa :)
Składniki na 4 burgery:
- 4 usmażone filety rybne
- 4 bułki
- 2-3 pomidory
- 4 plasterki sera
- 4 liście sałaty
- *inne dodatki wg. uznania i zawartości lodówki ;)
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 duży ząbek czosnku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Bułki przekrój na pół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej połówki bułek i filety rybne i podgrzej w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku (z termoobiegem) przez 5-8 minut.
Sos: Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj starty ząbek czosnku, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
Pomidory pokrój. Dolne połówki bułek posmaruj sosem, ułóż wszystkie składniki i przykryj górną częścią bułek. Smacznego :)